Tietoja Meistä

bCurious on 2018 perustettu Akaalainen yritys. Catty’s Party -kutsuista ja yrityksen myynnistä ja markkinoinnista vastaa Minna ja hänen puolisonsa Jukka toimii teknisenä tukena. Toiminta alkoi Catty’s Party intiimituotekutsujen järjestämisestä, jonka sivutuotteena myös ajatus 3D-tulostetuista Klitta-koruista syntyi.

Vaikka klitoriksen anatomia on ollut tiedossa jo 1800-luvun puolivälistä lähtien, se saavutti paremman tietoisuuden vasta 1998 tapahtuneen magneettikuvantamisen jälkeen. 3D-mallinnuksen, sekä sosiaalisen median ansiosta yhä useampi meistä tunnistaa klitoriksen, mutta tästä huolimatta klitoris käsitetään usein vain ulospäin näkyvänä, hupullisena pikku nyppynä, jonka kyky tuottaa mielihyvää on jopa koettu uhkana yhteiskunnassa. Haluan omalta osaltani kasvattaa tietoisuutta, jotta tämä tuntematon, salaperäinen, 8000 hermopäätä sisältävä elin saisi sen ansaitseman arvon.

Akaassa valmistettujen Klitta-korujen tulostuksessa käytettävä materiaali on biohajoavaa, uusiutuvista raaka-aineista valmistettua PLA-muovia. Valmistuksessa ei ole käytetty fossiilisia tai eläinperäisiä materiaaleja, vaan esimerkiksi maissitärkkelystä tai sokeriruokoa. Tulostuksessa raakamateriaali kuumennetaan ja pursotetaan haluttuun muotoon. 3D tulostetut kappaleissa on aina pieniä eroavaisuuksia, joten jokainen koru on uniikki.

Valmistamme myös Klitta-koruja laser-leikkaamalla kotimaisesta koivuvanerista. Koivuvaneri voidaan pinnoittaa toisella puulla, jotta saadaan aikaan erilaisia tekstuureja. Laser-leikkaamme korut itse ja kasaamme ne makeassa Akaassa.

3D-tulostetut Klitta-korut perustuvat Charlie_Poppinsin luomaan 3D-malliin ja sen käyttö perustuu Creative Commons – Attribution lisenssiin. Muiden korujen mallit ovat omaa suunnitteluamme.

Valmistettu Akaassa
bCurious Klitta riipukset ja korvakorut
Klitta-riipus lomalla Pielisen rannalla.